små skridt

små skridt

28. juli 2020 0 Af mbercon

En gang i foråret gik det op for mig, at når tingene ikke fungerer for mig, så er det bl.a., fordi jeg gerne vil nå hurtigere frem til resultatet i stedet for at følge den naturlige progression frem til målet. Jeg er simpelthen aaalt for utålmodig. Til gengæld når jeg tager en ting af gangen og følger med med små sikre skridt, så sker der noget magisk.

Det er ligsom analogien med frøet der bliver sået. Hvis man forventer et træ dagen efter, bliver man skuffet og hvis man graver frøet op, for at se hvad der sker, dør det.

Jeg må indrømme, at jeg har mange knap så succesfulde projekter bag mig. Og hver gang har jeg mistet fokus på det væsentlige. Jeg har presset på med ting for tidligt i processen, forsøgt at undvige de kedelige og udfordrende opgaver og til sidst givet op. Tit har troen på mig selv fejlet, hvilket slet ikke er nyttigt. Til gengæld har jeg lært en masse og det er væsentlig.

Følg med projektet

Det er altså gået op for mig, at for at lykkedes må jeg tænke anderledes. I stedet for, at jeg skal se mig selv som den hovedansvarlige for at det hele lykkedes og bære al vægten på mine skuldre, har jeg muligheden for at følge med projektet, som var det sin egen herre. Tage små skridt ad gangen og lade det udvikle sig naturligt.

Åben indstilling til resultatet

Det er meget smart at have en deadline, derfor skal man nødvendigvis ikke følge sit projekt blindt i årevis. Men man kan få meget ud af at være åben for at resultatet kan være anderledes og dermed bedre end det man forventede fra start. I kreative processer og i innovationsprojekter er dette helt væsentligt. Hvis man kun tænker som man plejer, får man de samme resultater og der er sjældent noget ekstraordinært og enestående ved det.

De åbenlyse muligheder

Jeg tror at fordi jeg ofte har være et par skridt længere fremme i mit hoved, har jeg misset nogle gode muligheder. I stedet har utilfredshed og følelsen af fastlåsthed overtaget mig. Jeg har simpelthen ikke været nærværende nok til at der var nogle åbenlyse muligheder, et naturligt næste skridt hvorfra jeg stod.

Så dagens indsigt er at tillade at være præcis, hvor jeg er og tage de små skridt fremad mod de muligheder, der med sikkerhed er til stede.