øget selvværd og bedre jobmuligheder.

øget selvværd og bedre jobmuligheder.

8. august 2020 0 Af mbercon

For at have noget godt materiale at arbejde ud fra i VIP coach forløbet til skuespillere, har jeg fået skab en arbejdsbog med relevant info og øvelser til skuespillere. Den omhandler skuespillerfærdigheder, teknik, karrierevejledning samt personlig udvikling. Arbejdsbogen er ment som et supplement til VIP forløbet, hvor skuespillere virkelig får mulighed for at sætte deres karriere i gang.

Her er en øvelse fra bogen, som flere kan bruge også selvom man arbejder indenfor et andet fag.

Lær at sætte grænser og skab de rette jobs

Vi har nok alle været ude for at sige, ja, til noget arbejde, som vi ikke rigtig havde lyst til, fordi vi synes, vi skulle, eller vi prøvede at leve op til nogle uudtalte forventninger til at os. Som skuespiller kaster vi os nogle gange over underbetalte jobs, der lugter lidt af, det vi gerne vil, men alligevel er det langt fra. Vi kan møde mennesker, som ikke behandler os ordentlig, eller bare befinde os i situationer, som vi ikke ønsker at gentage. Dette sker ofte for de af os, som er plaget af et lavt selvværd, eller som tror at vejen til gode jobs, går gennem de knap så gode.. Altså en tro på at man må tage, hvad man kan få, istedet for kun at gå efter det man gerne vil have.

Samtidig ved vi også, hvad vi gerne vil, og hvad det vil sige at arbejde under ønskede omstændigheder. Den følgende øvelse skal hjælpe dig med at blive mere beslutsom omkring, de valg du tager i din karriere, så du netop får flere gode og sjove oplevelser i dit arbejdsliv.

Øvelse:

Det er vigtigt at give sig god til og reflektere over spørgsmålene.

  • Beskriv de jobs eller opgaver du kan se dig selv i, og som du ved, du med sikkerhed vil sige ja til.
  • Hvilke slags personer har du det godt med? Hvem kunne du tænke dig at arbejde sammen med?
  • Har du været på opgaver, hvor du ikke følte dig godt tilpas, eller som ikke passede til dig? Hvad har du lært af det og hvad kan du gøre anderledes en anden gang?
  • Lav en bindende kontrakt med dig selv om, hvad du gerne vil, og hvad du vil sige nej til. Sørg for at ordlyden er positiv og at du føler dig styrket og glad, når du læser din kontrakt. Husk underskrift!!

Læs om VIP skuespillerforløbet her

Personlig coaching for ikke– Skuespillere