den ultimative medicin mod selvfornægtelse

den ultimative medicin mod selvfornægtelse

26. august 2020 0 Af mbercon

I en uge har jeg prøvet, at få skovlen under en ond vane. Ja, det startede med, at jeg skulle finde en ny udfordring til FITNESSKLUBBEN. Jeg havde fået idéen til at komme af med en dårlig vane og indføre en ny. Da jeg skulle finde en dårlig vane, synes jeg ikke, at jeg kunne finde nogen!!?? Jeg har med sikkerhed masser af dårlige vaner, men fordi en af dem skulle elimineres, var det ligesom de med overlæg forsøgte at falde i med tapetet.. Som de havde hvisket til hinanden: “stå stille der er en bjørn!!” Men jeg fandt en.

Missionen i disse 8 uger er at komme af med de ekstra kilo, der har sneget sig på de sidste par år og forpligte mig til at gå ordentligt ind i processen denne gang, så der kommer virkelige resultater. Det handler ikke kun om at tabe mig, men også om at holde mig stærk og sund fremover.

I sidste uge handlede udfordringen i FITNESSKLUBBEN om at beslutte sig for at gå 100% ind i det, og da jeg studerede min adfærd nøje, lagde jeg mærke til at min overspringshandling nr. 1 er: SNACKS!

Jeg småspiser i tide og utide. Også når jeg arbejder. Så snart jeg går lidt i stå, hænger jeg pludselig med næsen i køkkenskabet og leder efter en snack!

En af grundene til at jeg ikke taber mig og ender i overspringshandlinger, er det der ‘småspiseri’. Og det er ikke nødvendigvis usunde ting, jeg spiser.. Der ryger nødder, gourmet kiks, frugt og mørk chokolade indenbords. Det er dog nødt til at stoppe.. så nu jeg har forsøgt at følge min mors gode, gamle råd i den sidste uges tid.

Gulerødder og vand

Som barn led jeg ofte af “fake” ondt i maven. Jeg var nemlig ikke særlig glad for at gå i skole. Nogle ville nok klassificere mig som hypokonder… Min mor fandt på et standard råd til stort set alle mine symptomer. “Drik et glas vand og spis en gulerod, så går det over.” Det endte med at blive lidt af en joke i vores familie.

Men det har fungeret ret godt som et alternativ, når jeg får lyst til en snack. Tak mor! Gulerodsstænger eller bare et glas vand, når jeg står der og har åbnet køleskabet endnu en gang!! Jeg har faktisk hørt, at når man føler sult, så er det ofte fordi man er tørstig istedet for sulten.

Indfør en sund vane

Egentligt synes jeg, at det er gået ok. Mandag spiste jeg dog en del is, med nogle venner, men ellers jeg er blevet mere opmærksom på at styre mine cravings 🙂

Så er der lige det med den sunde vane. Den er jeg også så små begyndt på. Jeg vil gerne prøve at være en ‘SUND-SMOOTHIE’ DAME!

(hvis man ser godt efter kan man se sporene af en blåbær/rødbedesmoothie i mine mundvige)

Sund Blåbær/rødebede Smoothie

  • 1 banan, 1 lille rødbede eller 3 cm af en alm, 1 æble,
  • 1 kop skyllede blåbær, 3 stilke bladselleri, 1 lille stykke ingefær
  • 1 halv teske spirulina
  • 2 kopper væske evt. vand, havredrik, æblejuice
  • blend og drik.
  • gemt evt halvdelen til senere i køleskabet…