vejen ud af problemer

vejen ud af problemer

9. september 2020 0 Af mbercon

Det ville være dejligt hvis alting bare var nemt og godt. Hvis der ikke fandtes modgang eller Corona for den sags skyld.

Dette indlæg handler om problemer og hvordan du holder modet oppe og ikke psykisk går ned, når livet ikke gør, som du vil.

Desværre er det ikke, det nemme sjove liv vi lærer af og vokser af. Derfor er livet indrettet sådan, at der altid er et eller andet at kæmpe med, så vi kan vokse og få indsigter. Hvis man ikke lige fangede, hvad man skulle lære af en udfordring den første gang, får man tit turen igen. Måske kender du det..

Når man så endelig er på den anden side af problemet, har man lidt tid at sunde sig og nyde sine nye indsigter, indtil det næste kommer. Og bare rolig det næste problem kommer.

Det lyder måske ikke så positivt, men det er det faktisk. For når du ved, at udfordringer er en betingelse ved at være i live og du accepterer det, kan du meget nemmere forholde dig anderledes til både store og små problemer, end hvis du tror at livet bør være problemløst. Så kommer du hurtigt til at føle dig uretfærdigt behandlet, når du bliver overhalet af sygdom og anden lidelse.

Det er ikke din skyld

Mange skælder sig selv ud og bliver vred på sig selv, når tingene ikke går som planlagt. Det er ikke din skyld og det er vigtigt at slippe den form for adfærd, som kun gør problemet værre.

Hvis du er en af dem, der altid bliver vred på andre og giver dem skylden, skal du gøre det samme – giv slip på det. For så har du valgt offervejen, hvilket også gør problemerne værre. Man kan ikke bestemme over sit eget liv og stå i sin egen styrke, hvis man gør sig selv til et offer for andres handlinger. Uanset hvad de har gjort.

Den bedste vej ud af problemer er at tømme alle sine negative tanker og følelser ud i en imaginær skraldespand og gøre plads til løsninger. Når du er overvældet eller bekymret kan du ikke tænke klart eller modtage hjælp og inspiration. Så først væk med blokerende tanker.

Dernæst må du blive opmærksom på det du har som fungerer. Hvor stort er problemet egentlig lige nu og her i dette øjeblik? Hvis der skal reageres akut, så gør det der skal til.

Er alt i virkeligheden fint i dette øjeblik, men der er noget, der potentielt vil ændre sig i fremtiden? Så find ud af hvad du kan gøre ved det lige nu.

Kan du ikke gøre noget? Så lad det være som det er og giv i stedet din opmærksomhed til det, der fungerer i dit liv, og det du er taknemmelig for. Sandsynligheden for at tingene ordner sig er større, når du ikke bruger unødig tid på at bekymre dig om det.

Den mest effektive vej til at holde styr på tankerne

Der er findes dokumenterede gode metoder til at stoppe negative tanker og tankemylder, i det hele taget. Og her tænker jeg ikke på medicin, der sløver dele af din hjerne.

Den hurtigste og mest effektive måde er at rette din opmærksomhed på din vejrtrækning. Tag 3 dybe bevidste vejrtrækninger og giv slip på tankerne.. eller fortsæt til du kan mærke, at du føler dig rolig. Opmærksomhed på din vejrtrækning er den bedste og mest værdifulde teknik til at blive nærværende og i stand til at tage værdifulde beslutninger.

Du er ikke dine tanker

Negative tanker og følelser spænder ben for os og for de perfekte løsninger på vores problemer. Du tror måske at tankerne kommer af sig selv og at de ikke kan styres. Men er det helt sandt?

Det er nemlig dig og kun dig, der tænker dem. Grundet til at det kan være svært at stoppe dem er du er vant til at lade tankerne overtage. Det er en vane, der skal brydes og det er nemmere, når du ved at du KAN stoppe dem. Når det lykkedes er det fordi at det på en mærkelig måde føles rart at tillade en negativ tanke og følelse at fylde dig. Ikke fordi der behageligt, men fordi du kender det. Hvis du ikke er vant til at føle glæde og ro hele tiden, kan føles forkert og så venter du bare på at noget går galt, så du kan genkende det hele igen.

Når du er begyndt at bruge dit åndedræt og blive god til at vælge sundere tanker, så kan de negative alligevel komme snigende og så snart du opdager dem.. siger du: Ha, der en negativ tanke.. næ, den skal jeg ikke tænke. Træk vejret og vælg en bedre tanke.