mobberi og skuespillerøvelser

mobberi og skuespillerøvelser

Faktisk er Michelle ikke mit dåbsnavn. Da jeg var 13 år, spurgte jeg mine forældre, om jeg måtte skifte navn. Jeg hed Helle dengang og var godt træt af at være mig.  I skolen blev jeg drillet for at være tyk. Jeg blev holdt udenfor og talte sjældent med nogen, når jeg var i skole. Der var nogle ældre piger, som en overgang havde gjort det til deres mission at genere mig. Den ene af dem hed også Helle.

Det med at blive drillet og holdt udenfor var, jo, mobberi. Når jeg ser tilbage, ved jeg, at det også var svært for dem der mobbede. De var superbange for at stå i mit sted. Så selv om de måske godt kunne lide mig og legede med mig efter skole, så var det forbudt at hænge ud med mig, når andre så det. Gruppepresset og behovet at beholde sin status som populær var for enormt.

Jeg troede vel, at jeg med et nyt navn, kunne skifte identitet og få det bedre. Faktisk ændrede tingene sig også ret radikalt efter navneskiftet. Ja, mine forældre gav mig lov. Min far havde ikke rigtig noget at sige, men min mor har altid været utrolig meget optaget at numerologi. Hun var sikker på at de ekstra bogstaver i Michelle ville gøre en positiv forskel (Mic-Helle).

Om det var navnet, eller det at jeg kom på efterskole, kan man diskutere. I hvert fald fik jeg det meget bedre efter navneforandringen, og for første gang i mit liv havde jeg fået flere venner. Ingen drillede mig eller holdt mig udenfor på efterskolen. Tiden gik med at spille musik og lave teater. Der blev kysset, krammet og holdt i hånd, alle med alle, og det var dejligt at være blevet en del af fællesskabet.

På en måde fik efterskolen og min nye tilværelse mig til at løfte mig over alt det, der var sket i folkeskolen. Oplevelserne havde skærpet min retfærdighedssans og jeg var altid klar til at stå op for andre som blev behandlet dårligt.

Mobningen har givet mig indsigter og forståelse, men desværre har det også spændt ben for mig i mine forhold til venner, familie og kærester.  For når man som barn igen og igen oplever, at man ikke er god nok og elskelig, som man er, sætter det sig som en stærk overbevisning, der kan være meget svært komme af med. Selvom gode ting sker i ens liv, så saboterer man det ubevidst for at opretholde den falske selvopfattelse, om at man ikke er værd at samle på og ingen i virkeligheden har brug for en.

Jeg har dog altid haft en stærk tro på, at vi mennesker er mere end vores krop og fysiske selv. En dyb vished som altid har været til stede i mit liv. Det er den, der holder mig fokuseret og gør, at jeg på trods af alt, der sker omkring mig, føler en indre ro. Men det er ikke kommet helt uden, at jeg har arbejdet for det. Jeg har udforsket mit sind og min adfærd gennem meditation, været i terapi og har gennem mit arbejde med flere forskellige skuespilteknikker fundet veje til en mere afbalanceret psyke og dybere forståelse for menneskelig adfærd.

Skuespilteknik og selvforståelse

Alle skuespilmetoder handler om at forstå og udforske menneskelig adfærd, og skuespilleren må altid tage udgangspunkt i sig selv først. Fysiske og psykiske blokeringer kan på den måde enten spænde ben for den kunstneriske proces eller være en gave, hvis man formår at arbejde med det på den rette måde.

De teknikker jeg arbejder med ved PERSONLIG COACHING handler konkret om af få større kontakt til åndedrættet og kroppen. Alle personlige blokeringer bliver skabt af at vi har nogle nedbrydense tankemønstre. Ved at flytte opmærksomheden væk fra hovedet og til andre dele af vores system, kan vi åbne op for en forandring og få kontakt til et større personligt potentiale. 

Hvad enten man ønsker at blive skuespiller eller man har behov at blive en stærkere formidler, så kan man bruge disse skuespillerværktøjer til at skabe større selvforståelse og bryde med de overbevisninger, der står vejen for personlig succes. 

NY BOG PÅ VEJ

Jeg er godt i gang med at skrive min første bog. Det er en bog for skuespillere, hvor jeg samler min egne oplever og alle gode tips og råd jeg har fået med på vejen. Meget af indholdet kommer SKUESPILLERBLOG, som jeg har skrevet på i en del år.

DIN HJÆLP – jeg søger crowdfunding til udgivelsen af bogen. Jeg modtager med stor taknemmelighed dit bidrag. Støt udgivelsen her:

Boomerang DIN SKUESPILLERKARRIERE